ICONA POP

Vad gjorde du första gången du hörde låten I Love It med Icona Pop? För de flesta så finns det ett före- och ett efter denna första lyssning. I Love It räknas som låt som format en hel generation. Det var med den som Icona Pop – bokstavligen – tog världen med storm. Att duon nu är klara för Härnösands Stadsfest är riktigt stort.
Den internationella karriären har egentligen bara fortsatt rulla på oavbrutet sedan det stora genombrottet 2012. Icona Pop har turnerat runt hela världen med ett pärlband av rena hitlåtar och skapat hysteri på nattklubbar i allt från New York till Berlin. Priserna man vunnit inkluderar exempelvis 2 Grammisar, 2 Gaffa-priser och 3 P3 Guld. Till dags dato så klockar Icona Pop in på över 1.5 miljarder (!!!) streams online.
Icona Pop består av duon Aino Jawo och Caroline Hjelt som startade detta drömprojekt år 2009. Genom åren har man producerat hitlåt efter hitlåt och kan se tillbaka på samarbeten med exempelvis Charlie XCX, Justin Timberlake och Tiesto. I över 10 år har man räknats som en av världens största dansakter och man har synts i allt från Letterman, Saturday Night Live och där hitlåten I Love It hördes i kultserien Girls. Med nyskrivna låtar i bagaget och efter en tids välbehövlig vila är Icona Pop redo att åter ta världen med storm – den nya turnén planeras bli större och mäktigare än någonsin. Men först väntar alltså Mellanholmen i Härnösand. Om vi gillar det? We Love It!