LBSB

Vilka är egentligen de fyra maskerade killarna bakom framgångssagan LBSB? Spekulationerna har varit igång allt sedan genombrottet 2013 och bandet har sedan debuten genererat över 70 miljoner streams på Spotify. Det man vet är att bandet har Västerås som bas – resten är höljt i ett gåtfullt dunkel.
LBSB genomförde 2018 i en bejublad turné där 88 spelningar betades av. Ingen av dessa lämnade publiken oberörd. Tvärtom: en konsert med LBSB lämnar alltid en känsla av att man vill ha mer. Mycket mer. Låtarna är elektroniska och dansanta, men detta blandas med djupa texter som rappas fram och som förstärks av körer och stämmor – något som skapar en substans mitt i all fest.

Som publik så rycks man med och blir snabbt en deltagare på ett kokande dansgolv. LBSB gör musik som är omöjligt att stå still när man hör. Kombinationen mellan de fyra killarnas magiska scenspråk och attityd förvandlar publiken till deltagare snarare än åskådare. Vill man ha fest så är detta konserten att ringa in i sommar. Rent musikmässigt kan man kalla LSBS för ett kärleksbarn mellan Hoffmaestro och Maskinen – men där LBSB ändå står för något helt nytt och fräscht.
Att se LBSB är att skapa ett minne för livet. Vilka som döljer sig bakom maskerna spelar ingen roll. Ibland är det bäst att låta musiken tala sitt tydliga språk. Slutligen, namnet LBSB? Lika Bär Smaka Bäst!