Medina

Medina kommer till Härnösand

Härnösands Stadsfest är stolta över att kunna säga att Medina är klara för sommarens stora happening i Härnösand. Med detta kommer också en kväll där festen står i centrum. Medina är kända för sina explosiva spelningar där den medryckande musiken får den mest stelbenta att röra på höfterna. På med dansskorna, nu kör vi!

Medina består av duon Sam-E och Alibrorsh och har sedan 2002 varit en akt att räkna med på den svenska hiphopscenen – och vid sidan av den. Medina har sina rötter i hiphopen och visst kan man höra influenser från exempelvis Jay-Z, Ludacris och Nas mellan varven – men man kommer även att höra exempelvis inslag av house, av reggaeton och av klassisk, jamaicansk dancehall.

Denna unika mix av olika stilar har man själva döpt till Haffla Music och om man säger att Haffla betyder fest på arabiska så får man också en rätt bra bild av vad som väntar i sommar. Det blir ett riktigt jäkla röj på Mellanholmen.

In i dimman i sommar

Medina har sedan starten stakat ut en egen väg och att detta arbete burit frukt vore att underdriva. Med låtar som Där Palmerna Bor och – framförallt – Miss Decibel har man byggt upp en trogen publik där allt från popsnören till hiphop-skallar muntert sjunger med i texterna. Allt gick som på räls för Medina. Miss Decibel utsågs till Årets Sommarplåga 2013 och duon var redo för det riktigt, riktigt stora genombrottet. Sedan: ingenting.

Duon tröttnade på varandra och beslutade sig för att lägga bandet på hyllan. Efter flera års radiotystnad och utebliven kommunikation så togs trevande steg mot ett samarbete 2021. Med låten In i Dimman ställde man upp i Melodifestivalen och väl där så tog man sig till final och knep bronspengen framför ögonen på Liamoo – som för övrigt ställde upp med låten Bluffin´ som skrevs av – surprise – Medina.

Vatten under broarna och en ny vår i sikte. Medina har roligare än någonsin och med nytt material i bagaget är man redo att ta över Sverige igen. Att duon kommer till Härnösand kommer att innebära en fest som går utanpå det mesta. Ladda upp så ses vi i dimman!