Panda Da Panda till Härnösands Stadsfest

Panda Da Panda klar för Härnösands Stadsfest! Panda da Panda har uppmärksammats för allt från björnmålade nakendansare i Titta när han dansar till sina dramatiska scenframträdanden. Inte minst chockades publiken under en turné förra året när han högg ett tre centimeter djupt hål i sidan av bröstet – med en machete.

Thibo Girardon – Panda DA Panda – har alltid levt efter devisen ”do it yourself” långt innan det blev ett hipstermotto. Förutom scenskador är resultatet att han tatuerar sig själv, målar tavlor, är självlärd akrobat och gör sina egna videor. Och rent musikaliskt är han svåruppfattad som annat än en instrumental rainman.

Tillvägagångssättet kan liknas vid ett jammande, och mynnar ut i lekfulla elektroniska toner som spänner mellan house, techno och dubstep. Det som verkligen griper tag om lyssnaren är dock låtens historia. Ofta melankolisk. Eller varför inte mellan-komisk? Som en röd tråd genom Thibo Girardons musikskapande går alltid en berättelse hämtad från honom själv och omgivningen.

– Berättelserna börjar ofta ur en specifik känsla, exakt vilken känsla det är kommer jag på när jag börjar sjunga. Sen handlar hela låten om det. Dansa, skratta eller gråta till – så länge det ger en känsla.

Poängen är just att man ska ta in historien. Att den som lyssnar ska ta in känslan och beröras av den, menar Thibo. Den som inte övertygas via hörlurarna, gör det genom att betrakta hans energiska och inlevelserika scenpersonlighet. Och uppmärksamheten kring Panda Da Pandas liveshower lär inte inte minska i framtiden.cheap generic cialis free shipping