Asme

Den 26-årige rapartisten Asme från Hammarkullen i Göteborg är klar för Härnösands Stadsfest. En bokning som kommer att skapa ett riktigt skönt gung framför scenen. Asme har alltsedan debuten tillsammans med bästa kompisen Aden skapat musik som skiljer sig från andras – och som också blivit flitigt kopierad.

Det finns alltid pionjärer som går sin egen väg och som genom detta också bryter ny mark för andra. Asme är ett typiskt exempel på en sådan artist. Tillsammans med polaren Aden startade han duon Aden x Asme och släppte den hyllade debuten 12 till 12 där singlarna Starta Vågen, Stora och Drippin snabbt blev virala succér.

Duon gjorde även en svensk remix av Stormzy´s Vossi Bop och den låten blev snabbt en dörröppnare även för den internationella publiken. Aden x Asme fick även uppträda tillsammans med Stormzy under dennes spelning på Way Out West där man visade hemmapubliken var skåpet skulle stå.

Artisternas artist banar ny väg

Efter denna succé och stora genombrott så flaggade duon för ett break och varsin satsning på en solokarriär. För Asme har succén fortsatt. Med sin originella stil och sitt unika flow så har han skaffat sig en stor fanbase över hela Sverige. Plattan Tusen Flows som släpptes 2021 gick in som etta på Sverigetopplistan och hängde sig kvar på samma lista i 43 veckor.

Det talande för Asme är att han är unik och ensam i sitt slag. Han är artisternas artist – någon de andra tar rygg på, kopierar och försöker efterlikna. Texterna är råa, ärliga och hämtade från verklighetens Hammarkullen.

Med den här bokningen får Härnösand en chans att se en artist som aldrig står stilla utan som alltid rör sig framåt. Först i ledet – de andra följer efter. Vill ni redan i sommar lyssna på hur svensk hip-hop kommer att låta om två år så bokar ni en biljett till Asme.