fredag 22 juli
Lisa Ajax
19.30

Lisa Ajax

Stora scen, 19.30

Läs mer

Lisa Ajax vann som 16-åring svenska Idol och vägen mot stjärnorna har sedan dess varit spikrak. Den unika sångrösten har hittat vägen in i våra svenska hjärtan och hon har medverkat i Melodifestivalen inte mindre än fyra gånger. Senast med låten “Tror du att jag bryr mig”. Då gick det inte så bra, men chansen till en snabb revansch finns nu i sommar på Härnösands Stadsfest.
Sångfågeln från Järfälla är redo att ta nästa steg i utvecklingen. Hon räknas redan nu som en av våra klarast lysande artister – men hon siktar högre. Det fanns inga tvivel om att hon skulle bli artist. Redan som sexåring började hon sjunga hos en sångpedagog och visade redan då upp en sångröst av det mer unika slaget. Lisa Ajax har gått från att sjunga på engelska till att skriva egna, mer personliga låtar på svenska. Det har skapat en mer mogen artist som, trots att hon bara är 22 år, känns som en del av inredningen på den svenska musikscenen. Med de nya låtarna i bagaget kan Härnösandsborna förvänta sig att se en lite annan sida av Lisa Ajax.

Markoolio
22.00

Markoolio

Stora scen, 22.00

Läs mer

Äntligen! Markoolio är redo att inta Härnösand och är den första artisten som presenteras till Härnösands Stadsfest 2022
Markoolio slog igenom med dunder och brak redan 1998 då han släppte debutalbumet Markoolio – Sticker Hårt. Skivan innehöll hitsinglar som “Sommar & Sol”, “Åka Pendeltåg” och “Vi drar till fjällen”. Med denna så tog Marko Lehtosalo sig rakt in i våra svenska hjärtan och han har varit kvar där sedan dess. Sedan debuten har han släppt ytterligare fem studioalbum och genomfört bejublade turnéer över hela Sverige. Markoolio är en självklar del av den svenska sommaren och han har fått folk att skråla med i låtar som “Mera Mål”, “Rocka På” , “ Ingen Sommar Utan Reggae” “och Sola och Bada i Pina Colada” långt in på småtimmarna. Låten “ In med bollen” har fått svenska fotbollsläktare att gunga sedan 2004 och är ett givet inslag vid varje mästerskap. Markoolio har en självdistans, en humor och en förmåga att leka med ord som saknar motstycke i vårt land. Finns det någon som personifierar sommar, allsång och folkfest så är det Markoolio.

Bandet
00:00

Bandet

Lilla scen, 00:00

Läs mer

Bandet är ett coverband från Härnösand. Bandet ger dig den perfekta starten på en kväll. Med låtar du inte visste att du saknat, och med en genuinitet som inte slarvas bort så låter Bandet dig umgås med dina vänner samtidigt som du nynnar med i texten. Bandet är inte grogg eller ljummet rödvin. Bandet är den där grymma, kalla, närproducerade ölen du velat haft hela veckan! Dem kommer ha full fart från första tonen tills det att sladden rycks ur förstärkaren – det är musikglädje som saknar bromsar och skenar ut i sommarnatten.

LOAM
00.30

LOAM

Stora scen, 00.30

Läs mer

LOAM kom egentligen från ingenstans och släppte singeln MEDVETSLÖS som snabbt började spridas över Sverige. Till dags dato har låten över 12 miljoner streams på Spotify och då denna följdes upp med nästa singel FUCK MITT EKS så var LOAMs status som favorit bland ungdomar i vårt land cementerad. I vår får du chansen att se LOAM i Härnösand. Artisten är klar för Härnösands Stadsfest och uppträder fredag den 22 juni. Mystisk aura, var det ja. LOAM uppträder nämligen med en stor, svart papperspåse över huvudet. Bara ögon och mun syns och ingen vet vem han egentligen är. Musiken och texterna får tala sitt tydliga språk och hittills kan man skönja att det mesta handlar om brustna hjärtan och vilda fester. Med smittande melodier och texter om vågade drinkar innehållande Bacardi och smuggelsprit så är det svårt att stå still när LOAM börjar rappa. Det handlar om renodlade bangers och om låtar som sätter sig på hjärnan. Hiphop, electro och vissa inslag av reggaeton blandas hejvilt.
På den nya singel FAKKA UR har LOAM teamat upp med en annan het artist i form av ADAAM. Det är första gången LOAM samarbetar med någon annan och av singeln att döma så är det knappast sista gången. Härnösand får spänna fast säkerhetsbältet för nu är det dags att köra på riktigt.

Bandet
22:00

Bandet

Lilla scen, 22:00

Läs mer

Bandet är ett coverband från Härnösand. Bandet ger dig den perfekta starten på en kväll. Med låtar du inte visste att du saknat, och med en genuinitet som inte slarvas bort så låter Bandet dig umgås med dina vänner samtidigt som du nynnar med i texten. Bandet är inte grogg eller ljummet rödvin. Bandet är den där grymma, kalla, närproducerade ölen du velat haft hela veckan! Dem kommer ha full fart från första tonen tills det att sladden rycks ur förstärkaren – det är musikglädje som saknar bromsar och skenar ut i sommarnatten.

lördag 23 juli
OSCAR ZIA
19.00

OSCAR ZIA

Stora scen, 19.00

Läs mer

Oscar Zia har alltsedan debuten med albumet “ I don´t know how to dance “ tagit steg mot att erövra den svenska scenen – oavsett om det handlar om musik eller som senast som programledare för den svenska Melodifestivalen. Nu är han redo att inta ännu en scen. Nämligen den som står på Mellanholmen i Härnösand.
Vad kan då Härnösandsborna vänta sig? Allt! Oscar Zia är en sång- och dansman ut i fingerspetsarna. Det handlar om en entertainer i ordets rätta bemärkelse och soundet har gått från klassiska, dansanta poplåtar till ett mer dynamiskt r´n´b sound. Han har dessutom testat vingarna med låtar skrivna på svenska. Något som skapar en speciell känsla som blir mer personlig. Med hitar som “ Kyss mig i slomo “, “ Nice “ , “ Dansar “ och “ Liten “ i bagaget så kan publiken i Härnösand förvänta sig en show utöver det vanliga

ICONA POP
21.30

ICONA POP

Stora scen, 21.30

Läs mer

Vad gjorde du första gången du hörde låten I Love It med Icona Pop? För de flesta så finns det ett före- och ett efter denna första lyssning. I Love It räknas som låt som format en hel generation. Det var med den som Icona Pop – bokstavligen – tog världen med storm. Att duon nu är klara för Härnösands Stadsfest är riktigt stort.
Den internationella karriären har egentligen bara fortsatt rulla på oavbrutet sedan det stora genombrottet 2012. Icona Pop har turnerat runt hela världen med ett pärlband av rena hitlåtar och skapat hysteri på nattklubbar i allt från New York till Berlin. Priserna man vunnit inkluderar exempelvis 2 Grammisar, 2 Gaffa-priser och 3 P3 Guld. Till dags dato så klockar Icona Pop in på över 1.5 miljarder (!!!) streams online.
Icona Pop består av duon Aino Jawo och Caroline Hjelt som startade detta drömprojekt år 2009. Genom åren har man producerat hitlåt efter hitlåt och kan se tillbaka på samarbeten med exempelvis Charlie XCX, Justin Timberlake och Tiesto. I över 10 år har man räknats som en av världens största dansakter och man har synts i allt från Letterman, Saturday Night Live och där hitlåten I Love It hördes i kultserien Girls. Med nyskrivna låtar i bagaget och efter en tids välbehövlig vila är Icona Pop redo att åter ta världen med storm – den nya turnén planeras bli större och mäktigare än någonsin. Men först väntar alltså Mellanholmen i Härnösand. Om vi gillar det? We Love It!

ADAAM
23.30

ADAAM

Stora scen, 23.30

Läs mer

Rapparen ADAAM har tagit den svenska musikscenen med storm med hits som TOPP, DANSA & FAKKA UR som dominerar de svenska spotifylistorna. Välkommen till Härnösand i Juli

LBSB
00.30

LBSB

Stora scen, 00.30

Läs mer

Vilka är egentligen de fyra maskerade killarna bakom framgångssagan LBSB? Spekulationerna har varit igång allt sedan genombrottet 2013 och bandet har sedan debuten genererat över 70 miljoner streams på Spotify. Det man vet är att bandet har Västerås som bas – resten är höljt i ett gåtfullt dunkel.
LBSB genomförde 2018 i en bejublad turné där 88 spelningar betades av. Ingen av dessa lämnade publiken oberörd. Tvärtom: en konsert med LBSB lämnar alltid en känsla av att man vill ha mer. Mycket mer. Låtarna är elektroniska och dansanta, men detta blandas med djupa texter som rappas fram och som förstärks av körer och stämmor – något som skapar en substans mitt i all fest.

Som publik så rycks man med och blir snabbt en deltagare på ett kokande dansgolv. LBSB gör musik som är omöjligt att stå still när man hör. Kombinationen mellan de fyra killarnas magiska scenspråk och attityd förvandlar publiken till deltagare snarare än åskådare. Vill man ha fest så är detta konserten att ringa in i sommar. Rent musikmässigt kan man kalla LSBS för ett kärleksbarn mellan Hoffmaestro och Maskinen – men där LBSB ändå står för något helt nytt och fräscht.
Att se LBSB är att skapa ett minne för livet. Vilka som döljer sig bakom maskerna spelar ingen roll. Ibland är det bäst att låta musiken tala sitt tydliga språk. Slutligen, namnet LBSB? Lika Bär Smaka Bäst!