fredag 19 juli
Lia Larsson

Lia Larsson kommer till Stadsfesten

Härnösands Stadsfest är stolta över att kunna presentera Lia Larsson till sommarens stora händelse. Det 21-åriga stjärnskottet från Mora räknas som en av Sveriges största influencers och i samband med årets Melodifestival så har hon också cementerat sin titel som Queen of Epa-dunk.

Lia Larsson slog igenom med dunder och brak genom att dansa till andra artisters låtar på TikTok. Den egna koreografin och den unika förmågan att kombinera humor med allvar har skapat en fanbase där närmare en halv miljon trogna följare finns.

Den nya drottningen av Epa-dunk

Lia Larsson må ha slagit igenom med viss hjälp av andra artister, men det är på egna ben hon skapat sig ett namn att räkna med. Debutsingeln – Va Sa´ru (Russin På Russin Av) tog sig hela vägen till förstaplatsen på den virala topplistan på Spotify – och blev samtidigt en av de mest streamade jullåtarna.

Sedan dess har Lia Larsson letat sig in i A-traktorernas underbara värld. Med sina trallvänliga låtar och smittande refränger har hon varit ett givet val för ungdomar som letar efter rytm att dunka plåt till i 30 km/h.

Just 30 km/h är också titeln på den låt som Lia Larsson uppträdde med under årets Melodifestival. Hon tog sig inte vidare till final, men låten har redan nu börjat klättra på diverse listor och hörs i synnerhet där det verkligen räknas: från högtalarsystem i Epa-traktorer och på gator runt om i hela Sverige.

Härnösands Stadsfest är nöjda över att kunna välkomna Lia Larsson till Härnösand. Den nya drottningen av Epa-dunk kommer att bjuda på en show att minnas. Var så säkra!

Dr Bombay

Härnösands Stadsfest kan stolt presentera den legendariska taxichauffören/prinsen/musikern från Indien som tog hela Sverige med storm under några år på 90-talet. Dr Bombay släppte 1998 albumet Rice & Curry – och han släppte efter det aldrig riktigt greppet om oss. Vem kan hålla sig från att sjunga med i låten Calcutta (Taxi Taxi Taxi)? Tänkte väl det.

Med hjälp av en stor portion humor slog svenske Jonny Jakobsen igenom under pseudonymen och alter egot Dr Bombay. Den uppdiktade indiern var ibland läkare, ibland taxichaufför – men alltid en musiker, med näsa för att släppa dunderhits. Skivan Rice & Curry med låtar som Calcutta, Rice & Curry, S.O.S och Safari såldes i en halv miljon exemplar och med detta blev också Dr Bombay den bäst säljande artisten i Sverige.

Svårigheten med att följa upp denna succe gjorde att Dr Bombay drog sig tillbaka och lämnade plats på scenen för en skotsk kusin vid namn Dr MacDoo, som dock även han hade svårt att uppnå samma höjder som Dr Bombay en gång gjort. Jonny Jakobsen funderade ett tag och presenterade sedan en tredje artist – Carlito, en mexikansk sångare. Denne Carlito har mestadels varit aktiv i Japan där han, mot alla odds, gjort en enorm succé.

Dr Bombay är nu tillbaka och han är redo att ta oss tillbaka till den lekfulla tiden runt -98. Allt behöver inte vara så himla seriöst alla gånger. Med Dr Bombay på scenen så kommer publiken att skratta, dansa, sjunga med och möjligen också få en känsla av hur tufft det är att köra taxi i Calcutta. Det är exakt en sådan kväll vi behöver. Låt oss tillsammans ta en liten tidsresa tillbaka till 1998. Välkommen till Härnösand, Dr Bombay!

Da Buzz

Få andra band kan leverera ett liknande pärlband av hits som den svenska duon i Da Buzz. Nu är man också redo att framföra alla dessa hits från scenen på Mellanholmen. Da Buzz är klara för Härnösands Stadsfest och med detta så har vi också en viktig del av 90-tals-temat i hamn.

Da Buzz bildades -98 i Karlstad och var till en början en trio bestående av producenterna Pier Schmid och Per Lidén samt sångerskan Annika Thörnqvist. Bandet gjorde snabbt väsen av sig och skapade buzz omkring sig. Med detta kom också namnet Da Buzz och resten är, som det så vackert heter, historia. Da Buzz slog igenom med dunder och brak och genom debutsingeln Do You Want Me så fyllde man dansgolv såväl nationellt som internationellt. Da Buzz följde upp succén med ytterligare album och än fler hitlåtar – Wanna Be With Me?, Let Me Love You, Alive och Stop! Look! Listen!.

Succén ledde till turnéer över hela världen. Da Buzz var hetast – men det tog på krafterna. Bandet valde att ta ett uppehåll 2009 och har sedan dess, mer eller mindre, laddat batterierna med olika sidoprojekt. Fram till nu.

Trion har blivit två – Per Lidén och Annika Thörnqvist – och nu är man tillbaka, starkare och mer vibrerande än någonsin. Da Buzz vet fortfarande hur man fyller ett dansgolv och hur man får publiken att släppa sargen och alla hämningar. Att man dessutom är den förre statsministern Fredrik Reinfeldts favoritband – ja, det får anses som ett tecken på att han hade riktigt bra musiksmak. Nu kör vi i sommar!

Basic Element

Du kan inte prata om 90-talsmusik i allmänhet och eurodance i synnerhet utan att nämna svenska Basic Element. Bandet bildades 1992 av Cesar Zamini och Peter Thelenius som via Arbetsförmedlingen (!) sökte och fick ta på (!!) en sångerska vid namn Zetma Prenbo. Succén var nästan given i samma ögonblick som man fick ett skivkontrakt med EMI och släppte singeln Move Me.

Den singeln var emellertid bara en liten skälvning i jämförelse med den bomb till låt som bandet släppte efteråt. Med The Promise Man så tog man hela Sverige och övriga Europa med storm. Låten nådde förstaplatsen på Trackslistan och petade undan blygsamma band och artister som Bruce Springsteen, Nirvana och Madonna. Hörde vi dunderhit? Oh ja.

Efter några år på toppen så tog man en paus. Lite omstruktureringar inom bandet ägde rum, gamla medlemmar slutade – nya medlemmar kom in, och nu har Basic Element återigen hittat glädjen i musiken och, framförallt, åter hittat sitt vinnande sound.

För, det låter exakt som det ska göra när Basic Element står på scen. Det är full fart framåt, det är glädje och det är musik som skapar svettiga dansgolv. Rådet inför sommarens spelning i Härnösand är att du tar med en extra handduk och en extra skjorta – och möjligen en ask halstabletter. Du kommer dansa och du kommer att sjunga högt till musiken. Det garanterar vi.

Välkomna till Härnösands Stadsfest, Basic Element!

Albatraoz

Folkkära Albatraoz kommer till Härnösand i sommar och levererar FEST ! Med över 100.000.000 streams på spotify och låtar som Rave I Mitt Garage, Raggarbil, E (Ventex) har gruppen gjort sig ett minst sagt välkänt namn på de svenska topplistorna genom åren.

lördag 20 juli
Billy Opel

Billy Opel, född Karl Erik Morell den 15 april 1983 i Mora, är en svensk sångare, musiker och kompositör. Han är mest känd för sin musik på moramål, en dialekt av dalmål. Opels musik präglas av en humoristisk och personlig stil inspirerad av äldre vistraditioner.

Opels musik kännetecknas av dess humor, värme och genuinitet. Han sjunger ofta om vardagslivet, kärlek och relationer, och hans texter är fulla av humoristiska iakttagelser och skarpa kommentarer om samhället. Opels musik har beskrivits som en blandning av visa, country och rock, och han har hyllats för sin förmåga att skapa musik som både är underhållande och tankeväckande.

Billy Opel är en av de mest framstående artisterna i Dalarna och Sverige. Han har gjort ett betydande bidrag till den svenska musikscenen och inspirerat många andra artister med sin unika stil och sitt engagemang för sin hembygd. Opels musik fortsätter att glädja och beröra lyssnare i alla åldrar, och han är garanterat en etablerad figur i svensk musikhistoria under många år framöver.

Peg Parnevik

Peg Parnevik

Stora scen,

Läs mer

Peg Parnevik klar för Härnösands Stadsfest

Härnösands Stadsfest är stolta över att kunna presentera Peg Parnevik som en av de klara artisterna för årets happening på Mellanholmen. Peg Parnevik föddes i strålkastarljuset. Som dotter till den flamboyanta golfaren Jesper Parnevik och med imitatören Bosse Parnevik som farfar så kan man lugnt säga att Peg är van vid rampljus – och älskar det!

Peg Parnevik gjorde sig känd i de svenska stugorna under dokusåpan The Parneviks och hon valde efter det att försöka slå sig fram som artist. Med låten Ain´t No Saint visade hon att hon var redo för någonting större och hon tog ett gigantiskt steg – på egna ben – bort från familjens skugga.

Ain´t No Saint låg tvåa på den svenska singellistan och låten bidrog starkt till att Peg 2016 valdes till Årets Nykomling på P3 Guld.

Det stora genombrottet med Bättre Nu

Sedan 2016 har Peg Parnevik utvecklats som artist. Förr var showen i centrum. Numera är det show kombinerat med ett sylvasst, iakttagande och personligt låtskrivande som gäller. Genom att Peg numera framför sina låtar på svenska framträder ett helt annat djup.

Att ett riktigt stort genombrott skedde under programmet Så Mycket Bättre var därför ingen överraskning. Låten Bättre Nu (The Wedding) låg etta på Svensktoppen i 14 veckor – och låg samtidigt på förstaplatsen på Spotify.

Peg Parneviks musik har över hundra miljoner streams på Spotify och hon har sakta men säkert kommit att bli en av de mest intressanta svenska artister som finns. Att chansen finns att se henne live på Mellanholmens scen i sommar får ni inte missa.

Som hon själv säger: “ Kom till ett gig så ska jag visa vad jag går för”.

Vi kommer, Peg, vi kommer! Välkommen till Härnösand!

Mohelá

Under hösten 2021 släppte Mohelá sin debutsingel ”Lotta och Sanna”. Låten fick en sällan skådad flygande start på Tiktok och rusade sedan upp genom Spotifys Top 50. Precis innan jul låg låten på andra plats i Sverige och Mohelá tog sin plats bland de nya stjärnskotten inom svensk hiphop. I början av 2022 fick låten en remix som gästades av artisterna ADAAM, Dani M och Dizzy – och även den låten gick rakt in på Spotifys Top 50 lista.
Med en stil som bärs av humoristiska metaforer och hookiga melodier sticker han ut som en unik och spännande artist. Mohelá kommer vara ett av namnen att hålla koll på!

Dizzy

Välkommen till Härnösands Stadsfest, Dizzy!

Dizzy räknas som en av de mest intressanta rapartisterna i Sverige. Med genombrottslåten T-House som släpptes 2020 visade den nu 23-årige Dizzy var skåpet skulle stå – och med låten Överallt så har han gjutit samma skåp i cement: Dizzy är den nya stjärnan på den svenska rapscenen. Att han nu är klar för Härnösands Stadsfest är en chans ni inte får slarva bort!

Dizzy har en unik stil där hans magiska flow fått hakor att tappas fler än en gång. Med realistiska texter om gatan, blandat med fantasi och en stor portion av både allvar och humor så har Dizzy skapat sig ett namn på den svenska hip-hop- och rapscenen.

Han är en av få artister som lyckats fånga upp Chicago Drill och gjort den relevant även på svenska. Samtidigt så vågar han också blanda in andra stilar som Dancehall, Afrobeat och Trap. Det borgar för en show som ger extra allt – och det blir definitivt svårt att stå stilla på Mellanholmen i sommar då Dizzy intar scenen.

Stort samhällsengagemang och mycket kärlek

Dizzy är en 23-åring från Rågsved och han ger exakt samma långfinger till etablissemanget som några andra herrar från samma förort en gång gjorde då det begav sig. Ebba Grön och Dizzy har mer än bara det rent geografiska gemensamt – samma uttrycksfulla sätt, samma samhällsengagemang och samma kärlek finns hos Dizzy som hos Thåström.

Samhällsengagemanget syntes i fjol under koranbränningarna då Dizzy – i kärlekens namn – bjöd på en gratiskonsert bara några hundra meter bort från det provocerande spektaklet. Gesten uppskattades av både publik och av Polis som direkt såg en lugnande effekt.

Boka in en biljett till sommarens höjdpunkt i Härnösand och lyssna på låtar som Överallt, T-House, Zuttlukten och Kurirer. Dizzy väntar på att bjuda er på något alldeles extra. Välkommen!

Soppgirobygget

Den norska duon Soppgirobygget är redo att ösa på från scenen på Mellanholmen i sommar. Är du? Köp din biljett idag och säkra en plats till årets ösigaste fest!

Marcus & Martinus får ursäkta, men den hetaste norska duon sedan Röyksopp heter Soppgirobygget och i sommar står de redo att bjuda Härnösand på ett riktigt PARTY.

Soppgirobygget (SGB) spelar tung elektronisk musik och garanterar en spelning där festen står i centrum. Med tunga basar, med humoristiska texter och med garanterad allsång alá hejaklack så kommer detta att bli en spelning det kommer att talas länge om.

Soppgirobygget slog igenom med låten Afterski och har sedan dess byggt upp en rejäl fanbase över hela Norden. Med över 440.000 unika lyssnare per månad på Spotify och med över 100 miljoner streams kan man inte säga annat än att dessa två norrmän är redo att ta över Sverige. Något som man för övrigt hintar om i låten Köpe Hele Sverige. Huruvida man lyckas med det köpet låter vi vara osagt, men klart står att Soppgirobygget åtminstone lyckats övertyga den svenska publiken om sin storhet.

Ser man till norska artister som lyckas med att vinna svenska hjärtan så kan dessa räknas på en hand. Vi har Marcus & Martinus, vi har Bobbysocks, vi har Röyksopp och vi har Turbonegro – fler än så är det förmodligen inte. Soppgirobygget gör handen komplett och visar att norsk musik är mer än bara Black Metal och kyrkbränder. Soppgirobygget är redo att sätta scenen på Mellanholmen i brand – med din hjälp. Lös din biljett och ta del av årets fest!