Basic Element

Du kan inte prata om 90-talsmusik i allmänhet och eurodance i synnerhet utan att nämna svenska Basic Element. Bandet bildades 1992 av Cesar Zamini och Peter Thelenius som via Arbetsförmedlingen (!) sökte och fick ta på (!!) en sångerska vid namn Zetma Prenbo. Succén var nästan given i samma ögonblick som man fick ett skivkontrakt med EMI och släppte singeln Move Me.

Den singeln var emellertid bara en liten skälvning i jämförelse med den bomb till låt som bandet släppte efteråt. Med The Promise Man så tog man hela Sverige och övriga Europa med storm. Låten nådde förstaplatsen på Trackslistan och petade undan blygsamma band och artister som Bruce Springsteen, Nirvana och Madonna. Hörde vi dunderhit? Oh ja.

Efter några år på toppen så tog man en paus. Lite omstruktureringar inom bandet ägde rum, gamla medlemmar slutade – nya medlemmar kom in, och nu har Basic Element återigen hittat glädjen i musiken och, framförallt, åter hittat sitt vinnande sound.

För, det låter exakt som det ska göra när Basic Element står på scen. Det är full fart framåt, det är glädje och det är musik som skapar svettiga dansgolv. Rådet inför sommarens spelning i Härnösand är att du tar med en extra handduk och en extra skjorta – och möjligen en ask halstabletter. Du kommer dansa och du kommer att sjunga högt till musiken. Det garanterar vi.

Välkomna till Härnösands Stadsfest, Basic Element!