Billy Opel

Billy Opel, född Karl Erik Morell den 15 april 1983 i Mora, är en svensk sångare, musiker och kompositör. Han är mest känd för sin musik på moramål, en dialekt av dalmål. Opels musik präglas av en humoristisk och personlig stil inspirerad av äldre vistraditioner.

Opels musik kännetecknas av dess humor, värme och genuinitet. Han sjunger ofta om vardagslivet, kärlek och relationer, och hans texter är fulla av humoristiska iakttagelser och skarpa kommentarer om samhället. Opels musik har beskrivits som en blandning av visa, country och rock, och han har hyllats för sin förmåga att skapa musik som både är underhållande och tankeväckande.

Billy Opel är en av de mest framstående artisterna i Dalarna och Sverige. Han har gjort ett betydande bidrag till den svenska musikscenen och inspirerat många andra artister med sin unika stil och sitt engagemang för sin hembygd. Opels musik fortsätter att glädja och beröra lyssnare i alla åldrar, och han är garanterat en etablerad figur i svensk musikhistoria under många år framöver.