Da Buzz

Få andra band kan leverera ett liknande pärlband av hits som den svenska duon i Da Buzz. Nu är man också redo att framföra alla dessa hits från scenen på Mellanholmen. Da Buzz är klara för Härnösands Stadsfest och med detta så har vi också en viktig del av 90-tals-temat i hamn.

Da Buzz bildades -98 i Karlstad och var till en början en trio bestående av producenterna Pier Schmid och Per Lidén samt sångerskan Annika Thörnqvist. Bandet gjorde snabbt väsen av sig och skapade buzz omkring sig. Med detta kom också namnet Da Buzz och resten är, som det så vackert heter, historia. Da Buzz slog igenom med dunder och brak och genom debutsingeln Do You Want Me så fyllde man dansgolv såväl nationellt som internationellt. Da Buzz följde upp succén med ytterligare album och än fler hitlåtar – Wanna Be With Me?, Let Me Love You, Alive och Stop! Look! Listen!.

Succén ledde till turnéer över hela världen. Da Buzz var hetast – men det tog på krafterna. Bandet valde att ta ett uppehåll 2009 och har sedan dess, mer eller mindre, laddat batterierna med olika sidoprojekt. Fram till nu.

Trion har blivit två – Per Lidén och Annika Thörnqvist – och nu är man tillbaka, starkare och mer vibrerande än någonsin. Da Buzz vet fortfarande hur man fyller ett dansgolv och hur man får publiken att släppa sargen och alla hämningar. Att man dessutom är den förre statsministern Fredrik Reinfeldts favoritband – ja, det får anses som ett tecken på att han hade riktigt bra musiksmak. Nu kör vi i sommar!