Dizzy

Välkommen till Härnösands Stadsfest, Dizzy!

Dizzy räknas som en av de mest intressanta rapartisterna i Sverige. Med genombrottslåten T-House som släpptes 2020 visade den nu 23-årige Dizzy var skåpet skulle stå – och med låten Överallt så har han gjutit samma skåp i cement: Dizzy är den nya stjärnan på den svenska rapscenen. Att han nu är klar för Härnösands Stadsfest är en chans ni inte får slarva bort!

Dizzy har en unik stil där hans magiska flow fått hakor att tappas fler än en gång. Med realistiska texter om gatan, blandat med fantasi och en stor portion av både allvar och humor så har Dizzy skapat sig ett namn på den svenska hip-hop- och rapscenen.

Han är en av få artister som lyckats fånga upp Chicago Drill och gjort den relevant även på svenska. Samtidigt så vågar han också blanda in andra stilar som Dancehall, Afrobeat och Trap. Det borgar för en show som ger extra allt – och det blir definitivt svårt att stå stilla på Mellanholmen i sommar då Dizzy intar scenen.

Stort samhällsengagemang och mycket kärlek

Dizzy är en 23-åring från Rågsved och han ger exakt samma långfinger till etablissemanget som några andra herrar från samma förort en gång gjorde då det begav sig. Ebba Grön och Dizzy har mer än bara det rent geografiska gemensamt – samma uttrycksfulla sätt, samma samhällsengagemang och samma kärlek finns hos Dizzy som hos Thåström.

Samhällsengagemanget syntes i fjol under koranbränningarna då Dizzy – i kärlekens namn – bjöd på en gratiskonsert bara några hundra meter bort från det provocerande spektaklet. Gesten uppskattades av både publik och av Polis som direkt såg en lugnande effekt.

Boka in en biljett till sommarens höjdpunkt i Härnösand och lyssna på låtar som Överallt, T-House, Zuttlukten och Kurirer. Dizzy väntar på att bjuda er på något alldeles extra. Välkommen!