Female Singersongwriter

Musikern Susanne Fellbrink ville hjälpa fler talangfulla kvinnliga artister att komma fram, därför startade hon projektet Female Singersongwriters 2014 för att synliggöra och stötta kvinnor i musikbranschen.Denna scen är ett samarbete med Folkuniversitetet och Female singersongwriters och Susanne kommer att vara konferencier och även bjuda på några av sina låtar. Med sig denna fredag har hon: Mayah, Sanna Martinez & Tina Wilhemsson.

Mayah: Musiken är och har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Redan som barn var jag ute och spelade tillsammans med min pappa. Började redan då att skapa egna melodier och låtar. Skapandet blev mer seriöst i gymnasiet då sånger om kärlek och vänskap växte fram och möjlighet att spela in egna skivor gavs. I hjärtat älskar jag pop/soul/gospel/country och i mitt sound kan man höra dom stilarna korsa varandra.

Sanna Martinez: 2014 kom Sanna Martinez med i Svensktoppen nästa Västernorrland med sin låt ”Nothing without you”, 2015 tävlade hon med ”My Drug” som resulterade i en tredje plats, båda låtarna är skrivna av Sanna själv. Men musikkarriären började redan 2006 då hon deltog i SVT:s Lilla Melodifestivalen med egenskrivna låten ”Genom, skog berg och hav” och slutade på en andra plats. Sanna har alltid haft ett stort intresse för musik, så att skriva låtar och sjunga känns som en självklarhet. Hon skriver musik i alla slags genrer men när hon skriver till sig själv är det pop.

Tina Wilhemsson: Tina Wilhelmsson är visartist och har bland annat spelat på Radioscenen hos Sveriges Radio och på Mosebacke, Norrbottensteatern, Göteborgs konserthus och på många vis- och pridefestivaler runt om i landet.