Hanna Ferm

Hanna Ferm kommer till Härnösand

Idag blev det äntligen klart att Hanna Ferm kommer till Härnösands Stadsfest i sommar. Hanna Ferm slog igenom redan 2014 då hon, blott 13 år gammal, uppträdde i Talang och tog sig hela vägen till semifinalen. Efter detta följde ännu en musiktävling i form av Idol där Hanna slutade på andra plats år 2017.

Det riktiga genombrottet för den stora publiken kom i Melodifestivalen 2019 där hon, i en duett med Liamoo, framförde låten – Hold You – och kom trea. Hanna uppträdde även 2020 med låten Brave.

Dåtid är alltid intressant, men mer spännande är nutid och framtid. Hanna Ferm uppträder numera ensam – och som hon gör det! Förra våren släpptes singeln För Evigt och sedan dess har ingenting varit sig likt i Musik-Sverige.

För Evigt – den stora genombrottslåten

Låten blev den mest spelade i svensk radio och klättrade i raketfart på listorna. Den hamnade slutligen som nummer ett på Svensktoppen. Tvåa på listan? En mindre känd grupp kallad Abba. Ingenting märkvärdigt egentligen. Bara en liten parentes.

Hanna Ferms låt var långt ifrån färdig i och med detta blygsamma tronskifte. För Evigt kunde när året summerades visa upp lite mer än 25 miljoner streams och en finfin topp-30 placering över Spotifys mest spelade låtar i Sverige.

Äntligen kommer hon till Stadsfesten

Hanna Ferm har genom detta också tagit en lika självklar som välförtjänt plats på den svenska scenen och blivit en av vårt lands mest spännande artister. Hon visade med de två efterkommande singlarna Aldrig Nånsin och Flyg Fula Fluga Flyg att succén med För Evigt inte kom av en slump. Den senaste singeln Välkommen Åter – som hon sjunger tillsammans med Junie – cementerar detta.

Härnösandspubliken kan förvänta sig ett framträdande där energiska upptempo-låtar blandas med mjukare sånger, fulla av personliga texter och tankar. Det handlar om låtar som skapar känslor. Precis som det ska vara.

Hanna Ferm har intagit tronen på den svenska musikscenen och av allt att döma så stannar hon där länge. Kanske För Evigt? Klart står att Härnösand har en riktigt fin kväll framför sig i sommar!