Nassim Al Fakir

Föreläsaren, konferenciern, programledaren och musikern Nassim Al Fakir ledde UR:s “Retorikmatchen” och medverkade både i Diggiloo och musikföreställningen ”Barnkammarboken”. 2015 släpptes även den pampiga singeln ”Hopp”. Våren 2016 medverkade Nassim Al Fakir i ”Let’s Dance” i TV4. Barnprogramledaren och musikern Nassim Al Fakir släppte sitt debutalbum ”Ute och cyklar” våren 2011. Det är ett familjealbum för alla åldrar, där Nassim delar med sig av sin musikaliska sida som sångare och slagverkare.

Debutplattan är full av blandade musikstilar och samma lekfullt kreativa energi som Nassim Al Fakir utstrålar i tv-rutan. Det är blandningen som är tråden: sväng, humor, lekfullhet och hans varma, elastiska röst. Techno, samba och reggae blandas med arabiska tongångar och dessutom bjuder Nassim på flera roliga historier på skivan. Nassim spelar själv trummor och slagverk på albumet, och i ”Bokstavslåten” medverkar hela fem bröder ur Al Fakir-familjen.

Våren 2013 tilldelades han priset Alfons-Bokalen för föredömliga insatser inom barnkulturen med motiveringen ”Nassim Al Fakir får Alfons-Bokalen 2013 för sina insatser för barn och barnkultur i Alfons Åbergs anda. Med värme, humor och vetgirighet väcker han intresset för musik och rytm hos barn från noll till nittionio.”

I september 2013 släppte Nassim Al Fakir barnkokboken ”Galet god mat” och sommaren 2014 turnerade han med Diggiloo och medverkade i den fartfyllda musikaliska föreställningen ”Barnkammarboken”. Hösten 2014 är han programledare för UR:s “Retorikmatchen”, en retoriktävling för sjätteklassare som ska lära barn ta plats. I början av 2015 gjorde Nassim Al Fakir rösten till den första långfilmen om björnen Paddington.