Panetoz

Panetoz är klara för Stadsfesten

Härnösands Stadsfest presenterar ännu en akt till sommarens stora händelse i Härnösand. Bandet Panetoz står redo att inta scenen på Mellanholmen den 21-22 Juli och rådet är att publiken tar med sig bekväma skor. Nu ska det dansas – och pausas.

Panetoz slog igenom med dunder och brak med låten Dansa Pausa och fick hela Sverige att leka Dansstopp under sommaren 2012. Sedan dess har man hunnit med att medverka i Melodifestivalen tre gånger. Senast med låten On My Way som tog sig hela vägen till den stora finalen. Panetoz släpper musik vars fokus ligger på dans och glädje. Det är omöjligt att värja sig mot som publik. Man skapar kaos – men på ett bra sätt.

-Vi är riktigt nöjda över den här bokningen, säger Oscar Westerlind VD Stadsfesten. Det är exakt den här typen av bokning som får igång publiken – oavsett ålder, fortsätter han. Musiken är omöjlig att stå still till när man hör, avslutar Oscar.

Panetoz bildades redan 1997 i Jordbro utanför Stockholm och har sedan dess skapat en helt egen genre och nisch på den svenska hiphopscenen. Där andra band och artister valt bling-bling, dyra smycken och mer gangsta så har Panetoz fokuserat på att sprida glädje och på att få publiken att känna de positiva vibbar man sprider från scen. Panetoz gör även detta vid sidan av scenen. Med projektet Vägen Ut så vill man få ungdomar att rikta energin mot musik och kreativitet snarare än mot en destruktiv livsstil.

-Panetoz brinner för att skapa ett bättre samhälle och det är sjukt viktigt idag, säger Oscar Westerlind. Man visar att det finns andra vägar och man visar att det går att få utlopp för kreativitet i en massa olika kanaler, fortsätter han. Panetoz kommer att bjuda på en jäkla fest och vi är otroligt taggade för denna spelning, avslutar han.