Peg Parnevik

Peg Parnevik klar för Härnösands Stadsfest

Härnösands Stadsfest är stolta över att kunna presentera Peg Parnevik som en av de klara artisterna för årets happening på Mellanholmen. Peg Parnevik föddes i strålkastarljuset. Som dotter till den flamboyanta golfaren Jesper Parnevik och med imitatören Bosse Parnevik som farfar så kan man lugnt säga att Peg är van vid rampljus – och älskar det!

Peg Parnevik gjorde sig känd i de svenska stugorna under dokusåpan The Parneviks och hon valde efter det att försöka slå sig fram som artist. Med låten Ain´t No Saint visade hon att hon var redo för någonting större och hon tog ett gigantiskt steg – på egna ben – bort från familjens skugga.

Ain´t No Saint låg tvåa på den svenska singellistan och låten bidrog starkt till att Peg 2016 valdes till Årets Nykomling på P3 Guld.

Det stora genombrottet med Bättre Nu

Sedan 2016 har Peg Parnevik utvecklats som artist. Förr var showen i centrum. Numera är det show kombinerat med ett sylvasst, iakttagande och personligt låtskrivande som gäller. Genom att Peg numera framför sina låtar på svenska framträder ett helt annat djup.

Att ett riktigt stort genombrott skedde under programmet Så Mycket Bättre var därför ingen överraskning. Låten Bättre Nu (The Wedding) låg etta på Svensktoppen i 14 veckor – och låg samtidigt på förstaplatsen på Spotify.

Peg Parneviks musik har över hundra miljoner streams på Spotify och hon har sakta men säkert kommit att bli en av de mest intressanta svenska artister som finns. Att chansen finns att se henne live på Mellanholmens scen i sommar får ni inte missa.

Som hon själv säger: “ Kom till ett gig så ska jag visa vad jag går för”.

Vi kommer, Peg, vi kommer! Välkommen till Härnösand!