Petter

Efter släppet av albumet "Mitt folk” i höstas med låtar som "Vi är”, “Kul på vägen” och "Leva & dö” har Petter haft ett hektiskt konsertschema med över 30 gig runt om i landet. Nu är han bland annat aktuell som programledare för Grammis-galan 2016 och med nya videon till "Pris på mitt huvud” där han återförenas med Fredrik Strage och Suzanne Reuter.

Petters senaste album ”Mitt folk” är en stor framgång med över 10 miljoner spelningar på Spotify. Albumet fick också ett varmt mottagande i media. Både Upsala Nya Tidning och Värmlands Folkblad anser att det är ”ett av hans starkaste album”, Aftonbladet menar att Petter är ”både relevant och unik som artist i Sverige” och Dagens Nyheter skriver att ”han gör något eget, och han gör det bra”.

– Det är egentligen helt otroligt att det är lika kul att köra live nu som för 18 år sedan. Min katalog har växt men det har min publik också. Det mäktigaste med konserterna

Hiphoplegenden Petter slog igenom 1998 och var bland de första att sätta svensk hiphop på kartan. Han har släppt åtta fullängdare, två samlingsalbum, fått Thore Skogmans riksstipendium, vunnit en P3 Guld, fyra Grammis och utsågs till Årets artist två år i rad – 1999 och 2000. Han ligger också bakom några av Sveriges största hiphop-låtar genom tiderna så som “Mikrofonkåt”, ”Så klart”, ”Repa skivan”, ”Håll om mig”. Hans låtar har sammanlagt spelats över 100 miljoner gånger på Spotify.