VC Barre

VC Barre redo för Stadsfesten

Från Valsta, Märsta till Härnösand. Resan från fjolårets Stadsfest upprepas – men med en ny artist. Förra sommaren stod Adaam på Mellanholmens Scen och levererade en spelning som fick Härnösand att koka. I sommar är det bästa polaren VC Barres tur att upprepa succén. VC Barre har klivit ur skuggorna och står stabilt på egna ben.

VC Barre har länge varit en snackis i Hiphop-Sverige och hållit sig lite i skymundan. Genom samarbeten med barndomsvännen Adaam – de är uppväxta på samma gård i Märsta – så har VC Barre sakta men säkert byggt upp en egen fanbase.

Hans flow och förmåga att uttrycka sig på ett målande sätt gjorde att fler och fler började efterfråga mer av hans musik. VC Barre som mest battlat mot Adaam på skoj och medverkat primärt på dennes låtar började fila på egna alster. Resten är historia.

En av Sveriges hetaste hiphop-artister

VC Barre räknas idag som en av Sveriges mest spännande akter och med succélåtar som Vvvalsta, Fläta/Inte mitt Krig och Fast Här i Trakten – tillsammans med Einár (RIP) – så har han steg för steg mutat in ny mark på den svenska scenen.

Namnet? VC står för Valsta City och Barre är smeknamnet på hans förnamn Baran. VC Barre har kurdiska rötter och har även visat sig behärska det turkiska språket i sina texter. På låten Noyy blandas svenska och turkiska i en mäktig mix. Lite som Kebab och Kalles Kaviar, men med en grymt skön smak.

VC Barre är redan nu stor, men i framtiden kommer han att bli ännu större. Resan för den gänglige 19-åringen från Märsta har bara börjat och vi ska vara tacksamma över att ett av stoppen sker i Härnösand i sommar. Boka biljett, det här blir grymt!